Contact

Contact

Vragen? Opmerkingen?
Wilt u meer informatie ontvangen?

Contactinformatie

Maarten Vijverberg over familiebedrijven

Maarten Vijverberg over familiebedrijven

Steeds meer familiebedrijven durven te zeggen: ‘Wij zijn anders’

Artikel Fambizz

Familiebedrijven

BoerCroon heeft bijzondere aandacht voor het familiebedrijf en heeft de ervaring dat bepaalde zaken binnen familiebedrijven vaak net even anders werken dan binnen andere bedrijven. Een van de belangrijkste krachten van het familiebedrijf is dat het gericht is op continuïteit en lange termijn. Ook zijn er sterke banden met het personeel, houdt men bij besluitvorming rekening met familiewaarden en zijn de familieleden die werkzaam zijn binnen het bedrijf altijd bezig om het bedrijf zou goed mogelijk over te leveren aan volgende generaties.

Zowel bij overdracht of in continuïteit kennen familiebedrijven een specifieke aandacht.
Wij adviseren familiebedrijven met onze financiële en strategische expertise maar ook vanuit onze langjarige ervaring met de dynamiek van familiebedrijven en haar specifieke karakter. Wij betrekken de emotionele waarden evenzo in onze opdrachten.
Vraagstukken die in onze praktijk aan de orde komen in het familiebedrijf zijn:

  • Overdracht binnen of buiten de familie
  • Waarderingsvraagstukken
  • Strategische heroriëntatie
  • Corporate governance
  • Familiecode

BoerCroon heeft zeer veel kennis op het gebied van bijvoorbeeld verkoop, fusies, samenwerkingsverbanden en overnames ingezet voor grote en kleine familiebedrijven.

Ieder jaar organiseert BoerCroon een diner exclusief voor eigenaren van familiebedrijven en eventuele familiebetrokkenen of opvolgers. Aan deze diners verbinden wij altijd een uitgave en onderzoek, die u hieronder kunt inzien.